Salle Saint-Georges

Grand Place
7000, Mons
+32 (0) 65 40.52.06 www.sallesaintgeorges.mons.be Engels, Frans, Nederlands Prix standard adulte 2.00€ Add to Cart 
Commercial Descriptions

Mons Card Partner: Vrije toegang

De Sint-Joriszaal, gelegen in het stadscentrum en historisch verbonden met het stadhuis, biedt ruimte voor tentoonstellingen die voornamelijk draaien rond het thema “cultuur en samenleving”.

Het is de naam van het

gebouw aan de linkerkant van het stadhuis; dit staat ermee in verbinding via de eerste verdieping en is gebouwd in barokstijl. Deze zaal was vroeger de kapel der schepenen waar de vroegmis werd opgedragen voor de gemeentebeambten. De autoriteiten volgden de diensten vanuit de Statenkamer (Salon des Etats, boven de Sint-Joriszaal en naast de

gotische zaal van het stadhuis) via een dubbele deur waardoor ze konden uitzien over de schepenkapel. De huidige, aan het begin van de 20ste eeuw gerestaureerde, kapel is in 1601 gebouwd ter vervanging van een kapel uit de 14de eeuw waarvan de apsis nog deels bestaat. Verscheidene gilden hielden hun bijeenkomsten in deze kapel, maar de beroemdste ervan was die van Sint-Joris. Er doet echter niets in de Sint-Joriskapel terugdenken aan dit stukje geschiedenis. De zaal werd later gebruikt voor verschillende openbare diensten zoals tombola’s, lotingen of ook verkiezingen; nu wordt hij uitsluitend nog gebruikt voor tentoonstellingen.

Photos
Videos
Choose Distance
Hide Map