Parc Naturel des Plaines de l'EscautNatuurpark der scheldevlakten

Rue des Sapins, nr. 31
7603, Bon-Secours
www.plainesdelescaut.be Frans Prix standard adulte 6.00€ Add to Cart 
Commercial Descriptions

Het Natuurpark van de Scheldevlaktes strekt zich uit over 6 groene gemeentes: Antoing, Beloeil, Bernissart, Brunehaut, Péruwelz en Rumes. Het is bezaaid met land- en tuinbouw-, water- en bosgebieden.

In het Landhuis van het Natuurpark biedt de Woudhalte u alle details en praktische informatie over de streek, het bos en de wandelroutes. Ter plaatse geeft het interpretatiecentrum Explor'forêt u de sleutels van het bosecosysteem. U kunt ook genieten van de Wandelgang in de Boomtoppen die u het bos laat ontdekken op 16 meter hoogte. De ruimtes La Pic'orée, La Flânerie de la lisière en het parcours pieds-nus (blotevoetenpad) zullen gezinnen weten te bekoren.

Wandelaars kunnen rekenen op 500 km aan bewegwijzerde paden. Heel wat wandelroutes lopen langs de Schelde, midden door de velden en boomkwekerijen of door een van de vele bosgebieden. Voor vogelliefhebbers zijn er de moerassen van Harchies, aangewezen als Natura 2000-gebied, een onmisbare plek voor de observatie van migrerende soorten.

Het Natuurpark wordt ook gekenmerkt door zijn erfgoed. De kastelen van Beloeil en Antoing, het Museum van de Iguanodon en het Mijnmuseum zijn allemaal het bezichtigen waard voor bezoekers. Om nog maar te zwijgen van de goede tafels en ambachtelijke brouwerijen die legio zijn in het natuurpark.

Photos
Videos
Choose Distance
Hide Map